Part 2:
Akwaabee (=welkom)
Vandaag weer lekker vroeg uit de veren, goed geslapen. Ik was wel al vroeg wakker geworden, hoe vroeg dit was weet ik niet maar buiten was het al licht. Ik durfde niet op mijn horloge te kijken omdat ik bang was dat de wekker bijna af zou gaan. Maar het duurde toch nog een tijd voordat de wekker af ging gelukkig.
We hebben vandaag les gekregen in de taal Twi. Maar helaas kan ik daar weinig gebruik van maken omdat ik helemaal naar het Noorden ga en ze daar geen Twi spreken :( Verder hebben we medische les gehad zoals over malaria (ofcourse), infecties, HIV, diarree etc. Oja, ook nog een ingewikkeld verhaal gehoord over hoe de namen van de mensen tot stand komen. De mensen hebben hier soms wel 3 tot 4 namen al is het niet meer. Elke naam heeft wel een verwijzing ergens naar. Wat er onder andere in voorkomt is de dag van je geboorte (ma-di-wo etc).
We zijn vanmiddag naar een plastic recycling geweest. Hier verzamelen ze al het plastic (waterzakjes, papiertjes van snoep en ijs etc. ) Ze maken dit schoon en maken er handige producten van . Dit allemaal met de hand en de naaimachine uiteraard. Het ziet er erg goed en stevig uit. Ik heb er een klein portemonneetje van gekocht. Een andere reiziger (Hollandse) die hier in het Hostel verblijft vertelde mij dat dit ook in de wereldwinkel te koop is in Holland.
Zo, eten is weer naar binnen: rijst met kip. Helaas blijf ik een hard stukje kip in mijn keel voelen. Ik hoop dat deze snel weg is...het voelt niet fijn.
Byebye to the next time we've meet each other haha...
Greetz Nancy
Hi nancy,leuk om wat van je te lezen. wat zal je engels toch verbeteren de aankomende maanden. geniet nog even van je introductie dagen want voor je het weet ben je op de volgende plek in het gastgezin en bij de kindjes,maar ik begrijp nog wel een hele reis te gaan er naar toe. geniet van de komende maanden. veel liefs sanne
Hoi, wat krijg je al veel indrukken zo die eerste dagen
Hopelijk gaat het met het eten beter, want zo'n stukkie kip in je keel is ook niet alles,
Enne wat je de taal betreft, met handen en voeten kom je ook een heel eind. Geniet nu nog van de rust en de zon/warmte, straks is er werk aan de winkel
Groetjes, Gery