nkooij.reismee.nl

Part 4: Duu

Hallo allemaal

Daar ben ik weer eens sinds een tijdje. Vanuit Accra ben ik met de bus met Airco!! gereden naar Tamale (14 uur). Hier heb ik een nachtje geslapen in een Hotel en de volgende dag (zaterdag) ben ik door Syto gereden naar Duu. Duu is een plaatsje in de middle of nowhere. Er is geen elektra, je kunt er niets kopen van water of food. Helemaal niets. Het is zo'n 35 km van Walewale. In Walewale kun je wel drinken en eten kopen. In Duu woont mijn hostfamily en is mijn project. De weg van Walewale naar Duu is niet van asfalt maar bestaat uit keien/graffel oid. Hier en daar een grote kei op de weg en uiteraar kuilen en heuvels. Om van Duu naar Walewale te komen gebruiken we de motor. Nee, ik rijd niet zelf de motor maar zit achterop bij mijn hostfather Hockett of Uncle Daniel. Ik had het geluk dat er al een andere vrijw. op dit project is, ze heet Catlien en komt uit Schotland. Ze woont hier al 6 a 7 weken. Op het moment dat ik aankwam was de hostfather niet thuis, en ben toen meteen met Kate naar Bolgatanga gegaan om daar te overnachten in een Guesthouse om vervolgens zondag naar Paga te gaan naar de krokodillenpoel. Hier hebben we half op een krokodil gezeten. Was leuk maar niet echt heel bijzonder. Als dank kreeg de krokodil een kuiken toegeworpen om te verorberen.

Maandag kwamen we terug in Duu met 2 motors. Het is een hele trip van Walewale naar Duu, de trip duurt zo'n uur tot anderhalf uur. En het kan ook zeker voorkomen dat de motor onderweg meer dan eens stuk gaat. De weg is niet overschaduwd met bomen dus je rijdt voordurend in de zon. Gelukkig wel met een briesje wind. Het is hier zo'n 40 graden overdag.

Dinsdag met Kate naar de school geweest. Kate vertelde mij dat het niet echt weeshuis werk is maar meer leraar op een school. Ik wilde eerst weleens zien hoe zij dat deed. Er zitten zo'n 40 tot 50 kinderen in de klas. Er zitten geen ruiten in de ramen. Leraren zijn er bijna niet, en anders komen zij pas dinsdag aan en gaan vrijdagochtend alweer weg. En als er al leraren aanwezig zijn wordt er volgens mij amper les gegeven. Kinderen in de klas schreeuwen met elkaar, stoeien, maken ruzie. Hier moet je dus proberen door te komen met je stem om hen les te kunnen geven. Ondertussen zijn er buiten ontzettend veel kinderen die geen les hebben en dus altijd 'break' hebben. Zijn hangen in de ramen in de klas en praten/schreeuwen/dagen de kinderen in de klas uit. Kinderen in de klas lopen ook veel heen en weer. Ik heb geen idee of ik dit wel kan en wil, want ik heb immers niet voor niets gekozen voor een weeshuis en wilde niet als leraar te werk gaan. Maar we zullen zien. Dinsdag kwam mr. Hockett thuis van zijn tripje. Dit was de eerste dag dat ik hem daar ontmoette. Het is een erg vreemde man. Hij leidde mij niet rond in het dorp/de familie/de school/het weeshuis. Kate heeft dit allemaal voor mij gedaan. Hij praat erg binnensmonds waardoor ik hem erg moeilijk kan verstaan. Hij praat ook overigens bijna alleen maar tegen Kate.

Woensdag waren we op school en maar er was niets te doen want er was meeting van de ouders van de kinderen. Dus hingen daar maar een beetje rond (er is school van 09.00 - 13.30 uur).Donderdag naar Tamale voor een meeting met andere vrijwilligers die in het noorden hun werk doen. Dit is vanuit Syto. Ik vond dit erg leuk, hier nederlands ontmoet. Dit weekend gaan ik en Kate met wat andere mensen naar de waterfalls en de apen. Dit is richting Kumasi.

De hostfamily bestaat uit vele mensen waaronder veel kinderen. Als je buiten onder een boom wil zitten voor verkoeling staan er binnen no time 20 kinderen op je lippen. Ze willen allemaal dat je foto's van hun maakt.

Ik heb gesproken met Syto en heb besloten om mijn project te wijzigen per 16 maart. Kate verlaat dan ook het project. Ze gaan me dan plaatsen in een echt weeshuis.

Het gaat verder goed met me. Het Engels gaat me al aardig goed af.

In het weekend van 17 maart ga ik waarschijnlijk met Jelmer (ned.) een paar dagen naar Mole National Park).

Diarree hoort erbij natuurlijk. Ik hoop dat ik hier snel vanaf ben. Vandaag heeft het geregend. Lekker cool!!

Ik heb nu nog 3 min. Wil jullie nog veel meer vertellen maar dat gaat mij nu niet meer lukken.

Wil jullie ook nog wel foto's laten zien maar ben mijn kabeltje vergeten van het fototoestel helaas.

Wieweet komen ze nog wel eens. Anders als ik weer thuis ben.

Liefs allemaal

Iedereen de groeten!!!!!

Nancy

Gery

Jeetje wat een belevenis
en een beetje jammer voor je dat de verwachting niet helemaal is wat je gedacht had
maar genieten doe je wel
Je ziet in ieder geval heel veel, alleen dat verhaal van die krokodillen.....beh
Gr Gery

Sonja

Lieve Nancy,
wat een verhaal, en erg jammer dat je niet aan de slag kan in het vrijwilligerswerk wat je voor ogen had. Gelukkig is er al een oplossing gevonden dat je wordt overgeplaatst.
Het directe contact met andere vrijwilligers zoals Kate is dan ook erg fijn. Dan kan je je gedachten delen en er voor gaan om dat aan te geven.
Lijkt me erg vermoeiend om voor zo'n volle ruimte met drukdoende kinderen staan en dan heb ik nog wel een 'erg' luide stem;-))
Houdt je taai en tot een volgende keer.
Het was fijn om een bericht van je te lezen!
Groetjes
Sonja

linda flex

Jammer de bammer geen foto's daar was ik zo benieuwd naar haha. Wel tof dat je iemand heb waar mee je kan optrekken dat scheelt veel. Hoop dat de monkey's and waterfalls more exciting zijn dan de krokodillen
groetjes linda flex ;-)

Heleen

Leuk om te lezen, op naar je volgende update. Veel plezier!

marieke de wit

Hey Nancy

Wat een belevenissen al. Leuk om te lezen.Nog heel veel plezier en we houden je in de gaten ;).

grt Eric, Marieke en Rick

Miranda

Hey Nancy,

Wat leuk om weer zo'n lang stuk van je te lezen! Wat maak je een hoop mee zeg! Prettig dat er in dat hostgezin al iemand zat, anders voel je je wel wat verloren als je niet rondgeleid of iets dergelijks wordt.
Jammer dat het project niet meteen was, wat het zou zijn. Wel goed dat je dat nu nog kan wijzigen!
Klinkt wel allemaal prachtig wat je ziet en doet! Heel benieuwd naar de foto's. Jammer dat we daar dus nog even op moeten wachten... Heb je dan wel genoeg geheugen voor al die foto's? hihi.
Tot gauw weer!

Liefs Miran

Tante Hanny

Wat een verhaal zeg!!
Ik kan er op reageren, maar ik sluit me bij de vorige reacties aan.
Fijn voor je, dat je Kate daar hebt ontmoet.
Ik kijk uit naar de foto's.

Succes, liefs Will en Hanny

Mirella

Hey Nance!

Ik heb deze dagen veel aan je gedacht. Hoorde zomaar ineens dat je toch de stoute schoenen aan had getrokken en van je gedachten ook plannen had gemaakt. Knap hoor! Ik heb zelf weleens gelezen over diverse organisaties die dit doen. Ik zit nu bij mij ouders en mijn moeder vertelde dat je in de boes boes zat. Daarom je logboek even erbij gepakt. Fijn te lezen dat je toch uiteindelijk gaat doen waar je voor kwam. Maar ook zo logisch te lezen dat het anders is dan verwacht. Ik ben benieuwd wat je functie was bij de school in Dee en wat jij en Kate hebben gedaan op de school met de kinderen. Maar dat hoor ik allemaal wel.

Ik hoop dat je veel geniet, leert en vooral je hart en instinct gebruikt en je hoofd alleen daar waar nodig. Want dan kom je op je allermooist terug, zoals je het bedoelt hebt.

Lieve groet Mirella

En ook van Rich en van mijn vader en moeder vele groetjes.